osteopathie


Praktijk voor osteopathie

Silke De Raedt 


OSTEOPATHIE

Osteopathie is een holistische geneeswijze die het lichaam beschouwt als één werkzaam geheel. Lichamelijke klachten zijn niet noodzakelijk het gevolg van problemen op de plaats waar de pijn zich manifesteert. Hierbij is dus niet het symptoom, maar de oorzaak van de klacht van belang.


Het volledige lichaam wordt manueel onderzocht op bewegingsverliezen van het bewegingsapparaat (spieren, gewrichten), het orgaan systeem (bindweefsel) en het cranio-sacraal systeem (schedel, heiligbeen, staartbeen en ruggenmerg). Verder worden ook de eetgewoontes en levensstijl in kaart gebracht.


Bewegingsverliezen worden behandeld door pijnloze manipulaties, mobilisaties en spiertechnieken waardoor de doorbloeding en bezenuwing verbetert en hierdoor het lichaam naar herstel gestimuleerd wordt.


Aanvullend worden adviezen over voeding, houding en beweging gegeven. Hierbij wordt, indien nodig, samen gewerkt met andere disciplines en gezondheidswerkers (artsen, tandartsen, kinesisten, podologen, diëtisten,…) om steeds naar een duurzame oplossing te komen. 

VOOR WELKE KLACHTEN KAN IK BIJ EEN OSTEOPAAT TERECHT?